Grupa Zagrebačke banke povećala neto dobit 22 posto

Bez autora
Jul 24 2024

Grupa Zagrebačke banke ostvarila je 305 milijuna eura dobiti nakon oporezivanja u prvom polugodištu ove godine, a to je za 55 milijuna eura, ili 22 posto, više u odnosu na prvo polugodište prošle godine.

Rezultatu Grupe najviše doprinose Zagrebačka banka d.d., UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Leasing Croatia d.o.o.

Kad se pogleda poslovanje samo Zagrebačke banke d.d., ona je imala 257 milijuna eura dobiti nakon oporezivanja u prvih šest mjeseci, odnosno dobit je rasla za 40 milijuna eura, ili 18,4 posto, u odnosu na isto razdoblje lani. Njeni su poslovni prihodi bili 410 milijuna eura – od kamata 294 milijuna eura (povećan za 13,5 posto), a od provizija i naknada 85 milijuna eura (povećan za 7,6 posto).

Troškovi poslovanja iznose 120 milijuna eura i veći su za tri milijuna eura (povećanje od 2,6 posto).

„Ostvarili smo izvrsne rezultate te potvrdili kvalitetan održivi rast u ključnim segmentima poslovanja i vodeću poziciju na tržištu. Poslovni prihodi su porasli, troškovi ukazuju na operativnu izvrsnost. Kapitalna i likvidnosna pozicija su snažne, kreditni portfelj je otporan i dostatno pokriven rezervacijama“, poručuju iz Zagrebačke banke.

U izvještaju objavljenom na Zagrebačkoj burzi kaže se također da banka „nastavlja podržavati klijente te primjereno procjenjuje njihovu kreditnu sposobnost, pažljivo razmatra prikladnost klasifikacije u pojedine rizične skupine kao i povezani utjecaj na financijske izvještaje“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik